Jaakko Ilkka jokilautta

PERUSTIETOA ALUKSEN TOIMINNASTA

Ryhmämatkailuun ja virkistyspäiviin.

Risteilykausi toukokuun alusta syyskuun loppuun, sään salliessa jopa marraskuulle asti. Alus on täysin katettu, ja kylmillä keleillä myös lämmitettävissä. Risteily ei ole säiden armoilla, jos eivät tulvat tuo siltojen kansia liian lähelle!
Matkustamossa on istuma- ja pöytäpaikat 52 henkilölle. Käytävä- ja muut vapaat lattiatilat mahdollistavat myös usean pyörätuolissa istujan yhdenaikaisen osallistumisen risteilylle. Myös lapsille matka on miellyttävä ja turvallinen, matkustamo on suljettu ja tasaisella lattialla on helppo välillä vaikka jaloitella. Aluksella on myös tilava wc.

Jaakko Ilkka jokilautan lähtösatama on Rakennuskulttuurikeskus Herralan ranta. Keskuksen pihapiiristä löytyy paikoitustilaa yksittäisille henkilöautoille sekä linja-autoille. Autolla pääsee aivan laiturin lähelle, matka alukselle ei esim. liikuntarajoitteisille ole pitkä.

Aluksen väljistä sisätiloista on esteetön näkymä Kyrönjoen rantamaisemiin. Risteilyllä aluksen henkilökunta opastaa ja kertoo joesta ja sen merkityksestä alueen asukkaille, asutukselle ja kehitykselle, niin ennen kuin nykypäivänäkin. Kipparin tarinoista voi löytyy kunnon kalajuttukin! Meillä Etelä-Pohjanmaalla osataan trossata (kehuskella) näissäkin asioissa. Aluksen seinille ripustettu jokea esittelevä valokuvanäyttely antaa kuvaa joesta ja luonnon mahdista viimeisen sadan vuoden ajalta.

Lisäpalveluna voidaan mukaan tilata haitarinsoittaja tai kitaristi tunnelmoimaan tai yhteislaulua vetämään. Aluksella onkin käytössä omat, reilut laulukirjat josta löytyvät sanat yli kahdeksaankymmeneen tuttuun suosikkilauluun! Myös matkalaisten omat soittimet ovat tervetulleita. Samoin on myös kahvi- ja ruokatarjoiluiden kanssa; järjestämme lisäpalveluna edullisesti herkulliset tarjoilut avaimet käteen, tai risteilyvieraat voivat itse vastata tarjoilun järjestämisestä ja toteuttamisesta.

Myös juhla- ja kokouspaikkana suosittu

Lautalla on joka kesä järjestetty useita eri yhteisöjen kokouksia, luokkakokouksia, sukukokouksia, perhe- ja yritysjuhlia ja muita juhlavat puitteet vaativia tilaisuuksia. Lautalla voi järjestää myös perhejuhlia, kokouksia, virkistyspäivän risteilyitä ym tilaisuuksia. Tilaisuuksien ruoka- ja kahvitarjoilut voi tilata pakettiin, tai halutessaan tuoda omat ruoat tai juomat, tai liittää risteilyn paikallisten ravintolapalveluiden kanssa yhteen. Aluksella on äänentoistojärjestelmä ja mikrofoni esiintymiseen, sekä kokousvarusteiksi saatavilla heitinkangas ja videoprojektori ja fläppitaulu. Sopimuksen mukaan voidaan risteily aloittaa tai päättää mahdollisuuksien mukaan myös muihin mahdollisiin paikkoihin, kuin Herralan rantaan, esim. ooppera areenalle.

Kuljetukset Alajoelle tai muuhun toivottuun paikkaa

Jaakko Ilkalla ryhmä pääsee mukavasti esim. Jussin Jokisaunoille syömään ja iltaa viettämään, kuten muihinkin kohteisiin joen varrella.

 

RISTEILY KANNATTAA VARATA AJOISSA – SITEN VARMISTUU MATKAN TOTEUTUMINEN TOIVOTTUNA AJANKOHTANA.